Noha a mobilpiac eléggé zsúfolt, mindig vannak újabb és újabb feltörekvő márkák. Ilyen a NOA is, aki 5 éve van jelen a mobilok világában. A vállalat alapkoncepciója, hogy jó ár/érték arányú, trendi készülékeket dobjon a piacra. A horvát gyártó tavaly is ott volt és idén is képviselteti magát a Mobile World Congress kiállításon, egyik készülékük ráadásul díjnyertes is lett, a NOA Element H10LE nyerte az EISA első díját a “best buy” kategóriában, azaz megnyerte a legjobb okostelefon vétel minősítést, amelyhez hasonló gyors sikert korábban csak a legnagyobb márkák tudtak elérni.

A NOA – révén hogy horvát gyártó – Európa több országában is jelen van (Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Oroszország, Görögország…) és most hazánkba is betette a lábát. A Smartshop.hu kezdi meg elsőként a márka képviselőinek forgalmazását több – de két ismertebb – modellel, az egyik a NOA Element N5, a másik pedig a korábban említett NOA Element H10LE.

NOA Element N5

A NOA három termékkategóriát különböztet meg a portfólióban: Element, Rugged és Core. A Rugged kategóriában a strapabíró készülékek sorakoznak, azonban még csak egy ilyen termékkel rendelkeznek és ez a NOA Hummer. A Core termékcsaládon belül klasszikus, nyomógombos és belépőszintű okostelefonokat fogunk találni, az Element pedig az okostelefonok színes palettájának ad otthont. Magyarországon a legkisebb modell is legalább 2GB memóriával és 32GB háttértárral rendelkezik.

Mára már több mint 500.000 felhasználóval büszkélkedhet a márka, a hazai forgalmazással vélhetően ez még tovább fog nőni.

NOA Element H10LE DualSIM

Ez egy 5,5 hüvelykes AMOLED kijelzővel ellátott készülék Full HD felbontással, kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval felszerelve. A sebességről egy MediaTek Helio X27 típusú 10 magos processzor és 4 GB RAM gondoskodik, a belső tárhely pedig 64 GB. Kamerákat tekintve az előlapon és a hátlapon is 13 MP-es Sony szenzorokat találunk, azonban a hátlapon kettő van belőle, ami természetesen a bokeh-effekt miatt van.

A futtatott rendszer Android 7.1.1 Nougat, az akkumulátor pedig egész korrekt, 3800 mAh kapacitású. Már a specifikációkból érezhető, hogy semmiben nem szenved hiányt. A NOA Element H10LE hazánkban fekete és bársonyvörös színben kapható 127.890 Ft-os fogyasztói áron.

NOA Element N5 DualSIM

Ez a készülék minden téren kicsit gyengébb a H10LE-nél, viszont kategóriájában egy igen erős készülék. A kijelző képátlója ugyanúgy 5,5 hüvelyk, azonban a technológia IPS, a felbontás pedig HD. Rendszerchip tekintetében egy 8 magos MT6750T-t kapunk 3 GB RAM társaságában, a beépített tárhely pedig 32 GB.

NOA Element N5

Az előlapi kamera felbontása 16 MP, a hátlapi duál rendszer pedig 13+5 MP-es szenzorokkal bír. Ami különlegessé teszi a készüléket és ebben jobb is a H10LE-nél, az az akkumulátor, ugyanis ennek kapacitása itt 5000 mAh. A NOA Element N5 Android 7.0 Nougat rendszert futtat, fekete színben kapható 74.990 Ft-ért.

A Smartshop.hu 2 év teljes körű háztól-házig garanciát ad a készülékekre, ami nem elhanyagolható tényező. Minden készülékhez Omega 3D VR szemüveg is jár a felhasználói élmény, és a fiatalos célközönség igényeinek kielégítésére.

Ígéretes jövő elé néz a gyártó, szerintünk van piaca Magyarországon is, ha megvennéd valamelyiket, akkor hivatalosan a Smartshop.hu kínálatában találod meg őket.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.