A HMD Global ma bemutatta Kínában legújabb okostelefonját, a Nokia 7-et, mely elsőként a porfólióból üveg hátlappal rendelkezik. A készülék kerete 7000-es szériűjú alumíniumból készült, a szélei gyémántvágottak, az üveg pedig vákumforrasztott Gorilla Glass.

A Nokia 7 IP54-es tanúsítványnak felel meg, ami annyit jelent, hogy fröccsenésálló. A kijelző 5,2 hüvelykes FHD felbontású, a processzor végre nem egy régi modell, hanem egy új, pontosan egy Snapdragon 630-as egység dolgozik benne 4/6 GB RAM társaságában. A beépített 64 GB tárhely bővíthető is microSD kártyával.

Az előlapon van egy 5 MP-es kamera f/2.0 rekeszértékkel és 84 fokos látószöggel, a hátlapon pedig egy 16 MP-es modul f/1.8-as rekeszértékkel és kéttónusú LED villanóval. Ahogy a képen is látszik, a hátlapra került az ujjlenyomat-olvasó.

A Nokia 7-ben találhatunk Bluetooth 5.0-t, 3,5 mm-es jack csatlakozót, Cat.6-os LTE-t, NFC-t, alul pedig USB Type-C portot. Android Oreo helyett még csak 7.1.1-es Nougat rendszerrel debütált, az akkumulátor pedig 3000 mAh kapacitású és támogatja a 18W-os gyorstöltést.

A telefon fényes fekete (Gloss Black) és matt fehér (Matt White) színekben lesz elérhető Kínában október 24-től 2499 yuan áron (kb. 94.000 Ft), a 6 GB RAM-os modell pedig 2699 yuan lesz (kb. 107.000 Ft). Arról egyelőre nincs hír, hogy lesz-e kapható más országokban, erről kommunikáció nincs, de kiindulva a Nokia 6-ból semmi sem kizárt.

Hirdetés
FORRÁSGSMarena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.