Hirdetés

Lite variánst kapott a népszerű zenestreaming applikáció, a Spotify. A kisebb tárhelyet, gyengébb hardvert és kevesebb adatot igénylő app az ázsiai és afrikai piacokon jelent meg először, de már az amerikai piacra is megérkezett.

Európában egyelőre még nem elérhető, de mivel Kanadában már használható, várhatóan hozzánk is hamar el fog érni. Ha valaki így is kipróbálná, akkor a cikkben lentebb linkelem az APK-t hozzá.

A Lite verzióban a Spotify teljes zenei kínálatát fogjuk tudni elérni. Nem lesznek viszont videók, egyszerűbb lesz a felhasználói felület és kevesebb adatot fog felhasználni az app mobilneten keresztül.

Új a Lite-ban a teljes verzióhoz képest, hogy könnyebben lehet követni a tárhely- és adatfelhasználást az applikáción belül. Beállítható figyelmeztető értesítés küldése, ha a felhasználó elérte az adatkeretében meghatározott mennyiséget. A Netlfixhez hasonlóan a Lite verzió segít a tárhely felszabadításában a nem hallgatott dalok törlésével.

Arról, hogy a bitráta / hangminőség milyen a Lite verzióban, nem találtam információt a Spofity oldalán. Találtam viszont egy fórumon megosztott fotót egy felhasználótól, amit lentebb láthattok. Bár egyelőre nem próbáltam az appot, de a kép alapján a hangminőség terén nem várok semmi jót.

A Spotify Lite az olcsóbb androidos mobilokra lett tervezve, ezért egyelőre csak Androidon elérhető. Akár bármelyik droidos csúcsmodellre is letölthető (például innen az APK Pure-ről), iPhone-ra viszont nem. A belépéshez a már meglévő Spotify fiókunkat használhatjuk. Ha ilyennel nem rendelkezünk, akkor regisztrálnunk kell egyet.

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.