Megérkezett az LG műhelyéből a Nexus 5, amely annak ellenére, hogy az Android “Kit-Kat” néven megjelent operációs rendszert futtatja, maximum méretben, de nem árban egyezik meg a csokoládéval. 
A Nexus 5 kijelzője közelít a nevéhez, hiszen 4,95 hüvelyk lett, és Gorilla Glass 3 borítja.
A felbontás 1920×1080, ami 445 ppi-t tesz lehetővé. A kiemelkedő számításokért egy 2,3 GHz-es Snapdragon 800 processzor felel, RAM-ból pedig 2 gigabájtot kapunk. Egy 450 MHz-es Adreno 330-as GPU-ra esett a választás. A készülék hozza az elvártat: vezeték nélküli töltés, NFC, Bluetooth 4.0, és amit fontosnak tartok kiemelni, az, hogy telefonálni is lehet vele. (Nem elhanyagolható szempont, a gyártók talán ezzel foglalkoznak a legkevesebbet egy okostelefon tervezésénél.)
1031nexus2
Kapunk egy 8 megapixeles hátlapi  és egy 1,3 megapixeles előlapi kamerát.A hátlapi kameránál elérhető az ún. “Photo Sphere” mód is! Az akkumulátor 2300 mAh, ami 17 óra telefonálásra lesz elegendő a gyártó specifikációi szerint. A készülék az Android 4.4-es verzióját futtatja, és hamarosan megkapja a frissítést a Nexus 4, a Nexus 7, Nexus 10 és valamennyi “Google Edition” referenciamobil is. Fontos megjegyezni, hogy a Galaxy Nexus telefon nem kapja meg a frissítés.
Az Android 4.4-ben tovább csiszoltak a felhasználóbarát felületen, a telefon képes teljes képernyős módba váltani, mostantól elég annyit mondanunk a telefonnak, hogy “OK Google”, és a Google Now abban a pillanatban a rendelkezésünkre áll, optimalizálták a Multitaskingot, egyesítették a Hangouts, és az Üzenetek alkalmazást, felújították a Telefon alkalmazást, és a rendszernek ezentúl elég 512 megabájt RAM, amivel a belépőkategóriás okostelefonoknak kedveznek, ezért nem érthető,hogy a Galaxy Nexus miért nem kapja meg a Zöld robot csokimajszoló változatát.

A Nexus 5 induló ára 350 dollár lesz.

Az írás Fekete Balázs tollából származik

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.