A Samsung tegnap bemutatta a 2020-as Galaxy A-széria első két tagját, a Galaxy A51-et és az A71-et. Dizájn szempontjából képek alapján nem lehet megkülönböztetni a két telefont maximum a hátlapi minta, fénytörés alapján, mindkettő a Note10-hez hasonló Infinity-O kijelzőt kapott, a hátlapon pedig téglalap alakú kameradudorban helyezkedik el a négy kamera, a szoftver Android 10 alapokon One UI 2.0.

Galaxy A51

A Galaxy A50 utódja egy 6,5 hüvelykes, FHD+ felbontású Super AMOLED kijelzőt kapott és az elődhőz hasonlóan kijelzőbe integrált optikai ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik. A telefon teljesítményéről egy Exynos 9611-es rendszerchip, valamint 8 GB RAM gondoskodik, a belső tárhely pedig 128 GB, ami akár 512 GB-os microSD-vel is bővíthető.

A kamerák számát nem aprózták el, az előlapon van egy 32 MP-es szelfikamera, a hátlapon pedig egy 48 MP-es főkamerát, egy 12 MP-es ultra széleslátószögű egységet, valamint egy 5 MP-es makró és mélységkamerát találunk.

Az akkumulátor az A50-hez hasonlóan 4000 mAh kapacitású és 15W-os gyorstöltést támogat, ez lehetett volna mondjuk 25W is. A Galaxy A51 négy színben debütált a következő fantázianevekkel: Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Blue és Prism Crush Pink.

Vietnámban december 16-tól lehet előrendelni, az ottani ára pedig 310 eurónak felel meg, ez 102.000 Ft-ot jelent, de hazánkban biztosan több lesz, hisz ez az ár nem tartalmazza a hazai járulékokat.

Galaxy A71

Méretben az A71 hasonlóan az előző generációhoz nagyobb lett, a kijelző 6,7 hüvelykes, de ugyanúgy FHD+ felbontású és Super AMOLED. A teljesítmény is jobb, itt egy Snapdragon 730-as processzort fogunk találni, kamerákban pedig csak annyi a különbség, hogy a fő egység nem 48, hanem 64 MP-es, a többi megegyezik az A51-ével.

Nem meglepő módon a Galaxy A71 nagyobb akkut is kapott, 4500 mAh-sat, illetve 25W-tal lehet tölteni. Ez a készülék is négy hasonló színt kapott, viszont az árazásról egyelőre nincs információ.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt