A Samsung bemutatta C-szériájának legújabb tagját, az 5.7 inches FHD Super AMOLED kijelzővel és folyadékhűtéssel bíró Galaxy C7 Pro-t.

A Samsung célja ennél a készüléknél, hogy egy elegáns, „slim” mobilt hozzanak létre a középkategória felső szegmensébe, mely teljesítményben sem utolsó. A Galaxy C7 Pro kijelzőjét aligha érjük el egy kézzel, 156.5 x 77.2 x 7 milliméter és 172 grammot nyom. Fém unibody házat kapott a mobil és ha ránézel, nem mondható rá azt, hogy csúnya.

USB-C csatlakozót kapott az új Galaxy C7 Pro

Qualcomm Snapdragon 626 chipsetet (8 mag, 2.2 GHz, Adreno 506 IGP) kapott 4 GB RAM társaságában, a belső tárhely pedig 64 GB, ami 256 GB-ig bővíthető. Az ujjlenyomat-olvasó a Home gombhoz került, az akkumulátor pedig 3300 mAh kapacitású. Android 6.0.1 rendszer és TouchWiz felület fut rajta, pedig az új mobilokat illene már Nougat-tal kiadni.

Két érdekességgel szolgál a készülék. Az egyik, hogy mindkét oldalán 16 MP-es f/1.9 rekeszértékű kamerákat találunk, valamint a címben is említett folyadékhűtés. A Samsungnál úgy gondolták, hogy a hűtés a jó teljesítmény és a keskeny dizájn megtartása mellett így oldható meg a legjobban. Az irányított áramlású folyadékhűtéses radiátorrendszer a legjobb hőelnyelő megoldás, amivel nem melegszik túl a készülék.

Noha a Samsung kínai oldalán már fent van a készülék, árát még nem tudjuk, de nagyjából 400$ köré lehetne belőni. A Samsung Galaxy C7 Pro Artic Blue, Maple Leaf Gold és Rose Pink színekben lesz kapható (egyelőre) csak Kínában.

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMAndrobit
FORRÁSAndroidAuthority
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.