Leginkább az OLED iPhone miatt várjuk a sötét árnyalatos témát az iOS-be, de erről a WWDC-s prezentáció során nem is esett szó. A fejlesztők és a mi kezünkben is landolt már az első iOS 11 béta verzió, így kis kutakodás után rá is találtunk egy funkcióra, ami egy kezdetleges megoldás lehet a sötét módra.

Ez a funkció nem más, mint a “Smart Invert”. A színinvertálás nem új dolog a rendszerben, ezt az iOS 11-ben “Classic Invert” néven továbbra is megtaláljuk, viszont bővült a történet az okos megoldással, mely a képeknél, az appoknál és egyes tartalmaknál nem fordítja meg a színt, így még jobban hasonlít az általunk oly annyira várt funkcióra.

Menüben egyébként nagyon jól néz ki, de ha már áttérünk a főképernyőre, ott már látszik a turpisság.

Fent egyáltalán nem látszik az óra és az akkumulátor, az ikonok színe nagyon sötét. Itt látszik igazán, hogy ez még nem az a dark mode, amire várunk, viszont egy nagyon jó kezdet ebbe az irányba, plusz vegyük számításba, hogy ez még csak az első fejlesztői béta verzió.

Hol kapcsolhatod be? Ha telepítetted az iOS 11 bétáját, akkor irány a Beállítások -> Általános -> Kisegítő lehetőségek -> Kijelzőbeállítások -> Színinvertálás -> Smart Invert. Próbáljátok ki, egy kis ízelítő, hogy milyen lenne az iOS feketén és fehéren.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Eco Force

    Dark mód vicc. 2017-t írunk ember. Meg se szabadna említeni, mert lejáratod az IOS-t.