Hirdetés

Mégis megkapja a Gemini Nano AI-t a Pixel 8, pedig korábban úgy tűnt, hogy a Pixel 8 Pro kiváltsága lesz az eszközön futó mesterséges intelligencia.

A Pixel 8 és a Pixel 8 Pro ugyanazzal a lapkával rendelkezik, a keresőóriás azonban csak utóbbira tette volna elérhetővé az AI modelljét, ennek a lépésnek viszont negatív visszhangja lett az interneten.

Mégis megkapja a Gemini Nano AI-t a Pixel 8 - illusztráció

A Google most bejelentette, hogy a fejlesztői előnézet a júniusban várható Pixel Feature Drop részeként érkezik meg a Pixel 8-ra.

A cég említette, hogy a nagy nyelvi modellek futtatása különböző memóriával rendelkező telefonok esetében eltérő felhasználói élményt eredményezhet.

A Gemini Nano két funkció működéséért felel majd: a felvevő app összefoglalás opcióját, és a Gboard okos válasz lehetőségét működteti, melyek akkor is működnek, ha az eszköz nincs csatlakozva az internethez.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.