Már jó ideje nem léptünk túl azon, hogy egy vagy két napig bírják egy feltöltéssel az okostelefonok, a gyártók a kapacitás növelésével tudják egy picit enyhíteni a helyzetet. A jövő viszont azért többet kellene, hogy ígérjen, született már számos megoldás, de egyik sem biztosított túl nagy szabadságot a mérnökök számára. Van viszont most egy újabb ötlet, ami forradalmasíthatja a technológiát.

A legújabb fejlesztések ugyanis lehetővé tették, hogy sós vízzel hajtott telepeket próbáljanak ki, amik egyrészt hajlékonyak, másrészt pedig biztonságosak. Állítólag százszor hajtották félbe anélkül, hogy károsodás érte volna az energiaforrásokat, plusz a nátrium-szulfátot és sóoldatot is próbáltak, elvileg előbbi volt még a nyerőbb választás, mindenesetre a toxikus anyagoktól távol sikerült minden tesztelni. Vajon mikor lesz ebből végleges megoldás?

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.
  • skynet

    mindenesetre a toxikus anyagoktól távol sikerült minden tesztelni

    ez mit jelent?