Noha számos esetben döbbentette meg a világot Elon Musk és az ő irányítása alá tartozó cégek, most a Tesla egén viharfelhők jelentek meg. Egyrészt a nemrég bemutatott és óriási érdeklődéssel várt Model 3 gyártásával is gondok vannak (leginkább a darabszámmal), most egy újabb kellemetlen hírt kellett közölniük a nagyközönség felé. El kell halasztaniuk a korábban beharagozott elektromos kamionjuk bemutatóját. A Twitteren közzétett információk szerint ez november 16-án fog megtörténni, azaz még bő 1 hónapot várhatunk a forradalminak ígért újdonság leleplezésére.

Addig is viszont valakinek sikerült lefotóznia a kamion egy példányát álcázás nélkül, elvileg ez már a végleges verzió. Néhány szót szólt Musk a Tesla 3 körüli problémákról, miszerint dolgoznak a gyártás felpörgetésén. Erre nagy szükség lenne, mert már napi 1500 példánynak kellene készülnie, ehhez képest jelenleg 260-nál járnak, a várakozók listája pedig rendkívül hosszú. Ide kapcsolódik még, hogy a Puerto Ricoban lévő akkumulátorgyár se nagyon bírja a rohamot, itt is a kapacitás mielőbbi bővítésére van szükség. Talán most kicsit összecsaptak a hullámok Musk feje fölött, de őt ismerve bizonyára túljutnak a problémákon.

Hirdetés
FORRÁSAutomobileMag
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.