Korábban írtunk az iPhone-okat érintő „időcsapdáról, miszerint ha a dátumot manuálisan átállítjuk 1970.január 1-re, akkor kikapcsolás után az eszköz nem fog többet bekapcsolni.

Ezt az Apple tudomásul is vette és állítása szerint a következő szoftverfrissítéssel javítják ezt a hibát. Nos mint kiderült, ez a probléma azért történhetett meg, mivel az Unix alapú eszközök időszámítása ettől a dátumtól kezdődött. A 64 bites architektúrával rendelkező iOS eszközök érintettek ebben, mivel ezeknél a fenti dátum majdnem zéró értéket vesz fel. Ez akadályozza meg, hogy újra bekapcsolható legyen a készülék.

Emlékeztetőül, hogy mely eszközök érintettek: iPhone 5S, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2, iPad mini 3, iPad mini 4, iPod Touch 6. generáció

És a megoldás is napvilágot látott erre a problémára. Annyi a teendő, hogy teljesen le kell meríteni a készülék akkumulátorát. Ha lemerült és újból feltöltjük, a dátum visszaáll a normál, jelenlegi időpontra. Így aki szembesült ezzel a problémával, így tudja megoldani.

Forrás: PhoneArena

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.