Hirdetés

Az ASUS nemrég a The Pinnacle of Performance névre keresztelt online bemutatóján leleplezte az idei évre szánt Zenbook S és Zenbook Pro modelljeit, melyek között számos érdekességgel találkozhatunk.

A show-t egyértelműen a Zenbook Pro modellek vitték el, hiszen világelső és különleges megoldásokkal találkozhattunk. Az új, 14 hüvelykes Zenbook Pro Duo 14X OLED az előző generációhoz képest komoly hardveres frissítést kapott, hiszen 12. generációs Intel® Core™ i9-12900H processzort és NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti laptop GPU-t kapott. Ez a hardver már tényleg képes lehet kiszolgálni az úton lévő kreatívokat, akik bizonyára örülni fognak a 14,5 hüvelykes 2,8K felbontású OLED kijelzőnek. A Duo név továbbra sem véletlen, hiszen a fő kijelző alá még elfért egy 12,7 hüvelykes ScreenPad Plus másodlagos érintőképernyő is, mely a felnyitáskor megemelkedik és ezzel hatékonyabb hűtést és jobb betekintési szöget kínál.

Zenbook Pro család

A legerősebb 2022-es Zenbook címre a Zenbook Pro 16X OLED pályázik, hiszen a 12. generációs Intel® Core™ i9 12900H processzor mellé RTX 3060-as NVIDIA kártya társul. Ne feledjük, hogy továbbra is a vékony és elegáns Zenbook szériáról van szó, így szükség is volt a különleges hűtési megoldásokra. Ezt az ASUS IceCool Pro hűtőrendszer biztosítja, mely azért tud ilyen hatékony lenni, mert a 16:10-es, 16 colos, 4K OLED HDR kijelző felnyitásakor a billentyűzet 7°-kal megemelkedik. A billentyűzet szokatlan elhelyezése helyet hagyott a nagy touchpadnek és az ASUS Dial forgóvezérlőnek is, mely a Studiobook modellekből már ismert DialPad kompaktabb változata és nagy hasznára lehet azoknak, akik sűrűn dolgoznak az Adobe alkalmazásaival.

Idén a Pro széria sem marad új Flip modell nélkül, hiszen bemutatták a Zenbook Pro 15 Flip névre keresztelt újdonságot, mely a világ első 15,6 hüvelykes 2,8K 120Hz-es OLED érintőképernyőjével van felszerelve. A túloldalon akár 12. generációs Intel® Core™ i7 processzor és vadonatúj Intel® Arc™ A370M diszkrét grafikus kártya is dolgozhat, melynek teljesítményre bizony mi is kíváncsiak vagyunk. Szintén a The Pinnacle of Performance alkalmával mutatkozott be az első 17 hüvelykes Zenbook Pro modell, a Zenbook Pro 17, mely nem állt sorba akkor, amikor az OLED kijelzőket osztogatták, hiszen „csak” egy 2,5K IPS NanoEdge Dolby Vision érintőképernyővel rendelkezik. Erőből viszont nem szenved majd hiányt, hiszen akár egy AMD Ryzen™ 9 6900HX processzor és egy NVIDIA GeForce RTX 3050 GPU is hajthatja a Windows 11-es rendszert.

A prémium és kompakt modelleket felvonultató Zenbook S széria is bővült, méghozzá egy 12. generációs Intel alapokra építkező Flip modellel és egy hagyományos kialakítású, AMD-alapokon nyugvó változattal. Mindkét modell 13,3 hüvelykes OLED kijelzővel rendelkezik, vastagságuk mindössze 14,9 mm és súlyuk is csupán 1 kg körül mozog. A Zenbook S 13 Flip OLED a 360°-os ErgoLift csuklópántja mellett három ultragyors Thunderbolt™ 4 USB-C® porttal is rendelkezik, a Zenbook S 13 OLED pedig AMD Ryzen™ 7 6800U processzort és AMD Radeon™ 680M grafikát kapott, mely állítólag akár 19 órás üzemidőt is biztosíthat neki.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.