Nem kellett sokat várni a P9 és P9 Plus után, hogy bemutatkozzon a család legkisebb (és vélhetően utolsó) tagja, a P9 Lite. Ahogy az előzetes képeken is látni lehetett, a hátoldalon helyet kapott egy ujjlenyomat-olvasó az előlapon pedig egy 5.2″ FullHD kijelző, mint a P9 esetében. Természetesen vannak különbségek a nagytestvérhez képest. Mindkét készülék fémből készül és nagyjából megegyezik a méretük is, de a Lite nem kapta meg a kétkamerás megoldást, így be kell érnünk egy 13MP modullal. A motorháztető alatt is történt változás a 8 magos Kirin 650 jelentősen alul marad a P9 8 magos Kirin 955 megoldásához képest.

huawei-p9-lite-neuvorstellung-dualsim-1l1A belső memória 16GB, melyet bővíthetünk microSD kártyával, és 2GB vagy 3GB RAM (régiótól függően) segíti a multitaskingot. A hardvereket pedig a 3000mAh látja el a szükséges energiával. Szoftveresen teljesen megegyezik a P9-el, Android 6.0 a Huawei EMUI 4.1 felhásználói felületével.

Európába májusban érkezik, és 299€ áron startol. Nem tudni, hogy Amerikában is elérhető lesz -e, de ez igazán nem is érint minket. Ha igen akkor biztos, hogy nem fog többe kerülni, mint 300$.

 

Hirdetés
FORRÁSPhonearena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook