Noha az iPhone felhasználók több mint 50%-a már frissített iOS 9-re, rengeteg panasz érkezik az Apple új operációs rendszerére. Az iOS 9 sok újdonságot nem hozott magával, amitől el kellene dobnunk az agyunkat, ez az iOS 7-nél volt így. Az iOS 9-t stabilitásra és gyorsaságra fejlesztették, mely alapjáraton így is van, viszont vannak érdekes dolgok a rendszerben.

Több felhasználó is jelezte, hogy az iPhone frissítés után butaságokat csinál. Például az elcsúsztatás után nem tudja beírni a jelkódot, mert egyszerűen nem érzékel, vagy egy másik eset, hogy a fél képernyő nem érzékeli az érintést, ami furcsa is volt, hiszen fizikai behatás nem érte a készüléket. Mindkét esetben nagyon egyszerű a megoldás.

Az iOS eszközöknél van egy ún. vészleállítás kifejezetten az ilyen esetekre. Ha a készülék kijelzője egyik pillanatról a másikra nem érzékel vagy teljesen befagy, nem reagál semmire, akkor a következő a teendő. A bekapcsoló gombot és a home gombot kell egyszerre lenyomva tartani kb. 5 másodpercig, ha ez nem elég, akkor nyomjátok addig, míg ki nem kapcsol a képernyő. Várjatok ezután 1-2 másodpercet és kapcsoljátok be a készüléket. Ezután bebootol a rendszer és ha minden igaz, akkor újból működőképes lesz a készülék.

iphone_6_soft_reset

Ha esetleg ez nem jönne be, akkor mindenképp készítsetek egy biztonsági mentést és rakjátok újra a szoftvert iTunes-on keresztül.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.