Nagy port kavar az interneten a még a polcokon nem kapható Apple Watch, a cég első hordozható eszköze. Aki néz 9gag-t, vagy olvassa a hírportálokat, az tudhatja, hogy körülbelül mindenki fel van háborodva a Watch árán. Itthon ~122.000 Ft lesz a legalapabb, szilikon szíjas modell. Elképesztő. Bukó vagy nem, a pletykák már az Apple Watch 2-ről (?) szólnak. Timothy Arcuri, a Cowen & Co. munkatársa azt nyilatkozta, hogy az Apple-nek még mindig vannak gondjai az Apple Watch gyártásával kapcsolatban, és úgy néz ki, hogy mindössze 6 millió darabot tudnak csak legyártani júniusig az eszközből. Úgy néz ki, hogy a Quanta nevű szállító cég gyártási hibákkal küszködik, így az Apple kénytelen alternatív partnerek felé fordulni, hogy ne álljon a gyártás. Most már ott tartunk, hogy az iPhone gyártó Foxconn is besegít a Quanta-nak egy kis felesleges (3000 ember) munkaerővel, de hogy melyikük lesz az állandó ellátó az órát tekintve, azt még nem tudjuk.

Időközben Mr. Arcuri és forrásai úgy hiszik, hogy az Apple Watch 2 már fejlesztés alatt van és még 2015 vége felé be is fogják mutatni. Az új óra várhatóan már autonóm funkcionalitással is fog rendelkezni, magyarul nem lesz szükség mellé iPhone-ra, valamint saját adatkommunikációs eszközei lesznek, továbbá valószínűleg OLED hajlított kijelzővel fog érkezni, amit eddig csak a Samsung lépett meg.

Ha ebből bármi is igaz, nem leszünk meglepve, ha megjelennek a hajlított kijelzős koncepciók és további hírek. Személy szerint én kétlem, hogy az Apple még idén bejelentené a következő generációs okosóráját, amikor még az sem biztos, hogy az első generáció sikeres lesz-e. Mindenesetre az infó hasznos, ilyenről is hallani.

0910_apple-iwatch_2000x1125-1940x1091

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.