Hirdetés

Májusban debütált a Huawei első motorikus kamerával szerelt telefonja, a P smart Z nevű készülék. Július első napjával a középkategóriás telefon megérkezett hazánkba is.

A készülék legszembetűnőbb jellemzője a notch nélküli 6,59 hüvelykes kijelző. Ez egy 1080 x 2340 pixeles LCD panel, amely a motorizált kamerának köszönhetően az egész előlapot elfoglalja. A 16 megapixeles előlapi kamera a készülékházból emelkedik ki, a Huawei ígérete szerint százezer alkalommal biztosan hiba nélkül. A kamera kicsúszásához vagy eltűnéséhez egy másodpercre van szüksége és 12 kilogrammos terhelést is kibír. A szelfikamera optikájának rekeszértéke f/2.2-es, fókusza fix és a szélsőséges időjárási viszonyokat is bírnia kellene. A cég szerint -20 és 60 fok között hibátlanul üzemel.

A hátlapon egy 16 megapixeles, f/1.8-as kamerát és egy 2 megapixeles második lencsét találni. Utóbbi csak segédszenzorként funkcionál.

A P smart Z-be egy 4000 milliamperórás akkumulátor került. Ezt az USB Type-C porton lehet feltölteni. A Type-C mellett a készülék alján megtalálható a 3.5-ös audio Jack is.

Processzor terén a gyártó saját fejlesztésű HiSilicon Kirin 710F-ét találjuk, ezt 4GB RAM és 64GB (bővíthető) háttértár támogatja. A telefon képes a microSD kártya helyén egy második SIM kártyát is kezelni. A mobilon Android 9 (Pie) rendszerre épülő EMUI 9-et találunk.

A 163,5 mm magas, 77,3 mm széles és 8,8 mm vastag készülék 196,6 grammot nyom. Az ujjlenyomat-leolvasó a hátlapra került.

A P smart Z éjfekete, zafírkék és smaragdzöld színekben lesz kapható Magyarországon, 94 990 forintos induló áron. A telefon július 1 és 15 között előrendelhető a Huaweitől, az előrendelők számára pedig a cég egy okosmérleget ad ajándékba.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.