Olaszországban, Kínában és az Egyesült Arab Emirátusokban kapható először a Huawei Mate 20 X 5G. Mint az a telefon nevéből is kiderül, ez a készülék 5G-képes, elsőként a Huawei termékpalettáján.

Az említett országokban már meg is vásárolható, vagy meg is rendelhető a telefon, amelyet legkésőbb július 26-án kapnak meg a vásárlók. Arról, hogy más piacokon, köztük például Magyarországon elérhető lesz-e a telefon, egyelőre nincsen hír.

A Huawei Mate 20 X 5G phablet szinte teljesen megegyezik a tavaly év végén bemutatott Huawei Mate 20 X-szel. A külső teljesen azonos, mindkét mobilnak 7.2 hüvelykes kijelzője van, csepp alakú kijelzőbevágással. A hátlapon tripla kamerarendszer kapott helyet.
Hardveres fronton azonban erősített az 5G-s modell. 6GB helyett 8GB RAM van benne, a háttértár mérete pedig 128GB-ról 256GB-ra nőtt. Az akkumulátor is méretnövekedésen esett át, 4200 milliamperóra helyett az 5G-s mobilban 5000 mAh-s telep van. Természetesen a modem is frissült, a Mate 20 X 5G egy Balong 5000-es chipet használ. A mobilon az Android 9 alapú EMUI fut.

A Huawei eredetileg júniusra tervezte a mobil megjelenését, de az Egyesült Államok embargója miatt úgy döntöttek, jobb lesz eltolni a megjelenést. Sőt, az induló országok között szerepelt volna az Egyesült Királyság is, viszont az EE és a Vodafone is kivette kínálatából a Mate 20 X 5G-t még a megjelenés előtt. Most, hogy az USA és Kína között rendeződni látszik a helyzet, kíváncsian várjuk, hogy visszakerül-e a termékpalettára.

Hirdetés
FORRÁSVenture Beat
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.