Hirdetés

Pár hete lehet még csak előrendelni a Samsung legújabb csúcsmodelljeit, a Galaxy S8-at és a Galaxy S8+-t, ám a vállalat ma hivatalos közleményt adott ki, hogy elkezdik készíteni a rendszerchipek második generációját.

A zászlóshajókban lévő, régiótól függően változó Snapdragon 835-ös vagy éppen Exynos 9 Octa 8895-ös lapkák ugyanis 10 nanométeres csíkszélességen készülnek ugyan, de LPE-sek (Low Power Early), a legújabb fejlesztések viszont már LPP-t (Low Power Plus) tudnak és a 3D FinFET architektúrában is előrelépést garantálnak.

Ez még persze sokaknak csak süket duma lehet, de arra már mindenki fel fogja kapni a fejét, hogy az eddig is nagyon energiatakarékos chipek ezzel az újítással akár 15%-kal kevesebbet fogyasztanak, terhelés alatt pedig 10%-kal nagyobb teljesítményre képesek. Az első ilyen lapkák fabrikálására a koreai Hwaseongban található gyárban kerülhet sor, méghozzá elég nagy volumenben.

A Samsung történetében nem ez az első, hogy LPE-ről LPP-re térnek át, hiszen ugyanez volt a helyzet a Galaxy S6 utáni S7 esetén, most pedig majd a Galaxy Note 8-nál lehet az előrelépésre számítani.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt