Remek hónap vagy inkább hónapok állnak előttünk, legalábbis ami a telekommunikáció világát illeti. Augusztus végén jön az év egyik legvártabb eseménye, a Samsung Galaxy Note 8 bemutatója, ám még előtte a HMD Global is összedob egy rendezvényt, mégpedig 16-án. Gyakorlatilag biztos, hogy itt mutatkozik be a Nokia 8, amely az újjáéledt márka csúcsmodellje is lesz. Márpedig a felsőkategóriás telefonok mindig kiemelt figyelmet kapnak a piactól és a felhasználóktól egyaránt.

Ahogy várható volt, a különböző szivárogtatások között most megérkezett az első benchmark teszt is a Heart belső néven futó eszközről. A Geekbench által rögzített információk között talán nem is az elért pontszámok a fontosak, hiszen a Qualcomm bivalyerős processzora hozza az elvárt szintet. Sokkal izgalmasabb az operációs rendszer, ugyanis az elsőre logikusnak tűnő Android 7.1 helyett már a még csak béta státuszban létező Android O-t futtatta a készülék.

A Nokiák eddig is szinte módosítatlan Google rendszerrel jelentek meg, a frissítésekre sem lehet panaszuk a felhasználóknak, ám az merész és vagány lépés lenne, ha ennyire az elsők között dobnak piacra egy Android O-s mobilt. Mellesleg poénnak sem volna rossz, hogy a Nokia 8-on már az Android 8 fut. Egyébként a valóság az lehet, hogy a Nokia 8 a piacra kerülésekor még Android 7.1.1-et használ majd, amelyet a lehető leggyorsabban frissítenek a 8.0-ra. Ez utóbbit remélhetőleg a már kapható Nokia modellek is megkapják majd.

Hirdetés
FORRÁSphoreArena
Több mint egy évtizede foglalkozom telekommunikációval, számos területén dolgoztam már, de bármerre is vitt az utam, az újságírástól nem tudtam és nem is akarok szabadulni.