Hirdetés

Már a pénzügyi csalások ellen is véd a Google Play Protect, egyelőre Szingapúrban, a funkció az SMS-ben érkező egyszer használatos jelszavakhoz való hozzáférést figyeli, a kártékony appok gyakran így veszik át az irányítást a fiókok felett.

A RECEIVE_SMS, a READ_SMS, a BIND_Notifications, és a kisegítő lehetőségek nevezetű jogosultságok lehetővé teszik egy kártékony program számára, hogy a felhasználó tudta nélkül, a háttérben ellopják a beérkező SMS-eket, vagy a tulajdonos tudta nélkül végezzenek műveleteket.

Már a pénzügyi csalások ellen is véd a Google Play Protect - így működik a funkció

Az új védelmi megoldást a Cyber Security of Singapore segítségével fejlesztette a Google, egyelőre a szingapúriak számára érhető el.

A változás biztonságosabb bankolást tesz lehetővé a Google szerint. A szolgáltatás akkor aktiválódik, amikor a készülékre internetről letöltött APK-t szeretnénk telepíteni. Ha az alkalmazás a fent említett engedélyek megszerzésére törekszik, a Play Protect értesít minket, hogy fennáll a veszélye a pénzügyi csalásnak vagy az adathalászatnak.

A borítókép illusztráció.

Hirdetés
FORRÁSGizmochina
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.