Szinte már itt van a küszöbön az iOS 11, ami a júniusi WWDC-n mutatkozott be, és valamikor szeptember folyamán lehet majd letölteni hivatalosan, amikor az új iPhone-ok is megjelennek. Az Apple rendszere mindig rendkívül jól teljesített, talán akkor volt lassabb az új főverzió terjeszkedése, amikor az eddigi egyetlen dizájnváltás megtörtént, méghozzá az iOS 7 idejében.

Az iOS 10 esetén viszont nem volt különbség az iOS 9-hez képest, csak tudásban nőtt a szoftver, nem véletlen, hogy a felhasználók 87 (!) százaléka töltötte már le a kompatibilis telefonjára vagy a táblagépére a legújabb változatot. Az iOS 9 még 10 százalékkal azért elvan, a régebbi szoftverek pedig mindössze 3 százalékot tesznek ki. És az Android? Felesleges összehasonlítani, már csak azért is, mert az Apple-nek csak néhány fajta készülékre kell optimalizálni, a Google-nél ellenben nagyon nem ilyen egyszerű ez a helyzet.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Tamás Zsolt
Sok éve dolgozom már mobilkommunikációs szegmensben, az újságírás és a rádiózás a szenvedélyem, a sales a munkám részét képezi, a jogi tudás pedig a mindennapjaimat segíti.