A Google bejelentette idei Google I/O rendezvényének dátumát, melyen szokás szerint bemutatják a legújabb Android operációs rendszert. Az esemény május 17 és 19 között lesz Kaliforniában.

Az újdonságokról mindössze annyit tudunk, hogy az Android 8.0-ban könnyebb lesz a szövegek másolásának és beillesztésének művelete. Itt persze nem áll meg a tudomány, de nekünk csak erről van információnk. Néhány okostelefon még csak most kapja meg az Android 7.0-t, illetve viszonylag kevés modell is kapja meg, a Nougat rendszert az Android felhasználók mindössze 2.8%-a használja.

Ez persze nem a Google hibája, ő tartja magát az egy éves ütemhez. Mindenesetre többet a májusi Google I/O-n fogunk megtudni.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSGeeksnipper
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.
  • Name No

    Minek évente új Android? Lehetne 2 évente és frissítések jöhetnének közben. Elég kevés újdonságot hoz magával egy új főverzió, inkább csak finomhangolások.