A Huawei mostanában nagyon ráfeküdt a középkategóriára. Ezt jól is teszi, hisz nem mindenki engedheti meg a prémium, flagship készülékeket, de persze ez nem azt jeleni, hogy az olcsóbb, középszerű mobiltelefonok nem jók, sőt!

A berlini IFA-n mutatta be a Huawei a Nova szériát tavaly, a két képviselője pedig fém házzal, karcsú kialakítással és jó tulajdonságokkal jelent meg. A Nova telefonokat árazást tekintve a P széria alá lőtte be a gyártó és noha még nem telt el egy év a bemutatásuk óta, a hírek szerint még ebben a hónapban jöhet az utód.

A GizChina egy plakátot töltött fel, melyen jól kivehető a Huawei Nova 2 felirat, illetve a május 26-a. A kínai írás többesszámban beszél a Nova 2-ről, tehát elképzelhető, hogy május végén a Huawei Nova 2 és Nova 2 Plus kerül bemutatásra.

A Nova 2 a kínai TENAA oldalán is felbukkant, ahonnan néhány kép is származik róla. Ismerős? Bizonyára! Az iPhone 7-nél és a Huawei P10-nél is látott antennacsíkozást kapja meg, a hátlapra pedig jól láthatóan két kamera kerül egy ujjlenyomat-olvasó társaságában.

Hardveres szempontból a telefonról semmit nem lehet tudni jóformán, mindössze sejteni lehet, hogy mivel a Nova is Snapdragon processzort kapott, így a Nova 2 is azt fog, vélhetően a Snapdragon 660-at, ami már támogatja a kétkamerás rendszert, a QHD kijelzőket, illetve többek között a Bluetooth 5.0-t is. Szinte biztos, hogy Android 7.0 és EMUI 5.1 interfész lesz rajta. Május 23-án a Huawei sajtótájékoztatót tart Berlinben, ahova elképzelhető, hogy elhozzák az új Nova mobilokat is.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidCentral
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.