A Google I/O konferencia itt van a nyakunkon, az Android M pedig a legnagyobb leleplezés lehet, ami a konferencia alatt történni fog. Korábban a Google maga említette meg az Android M-t, ami magával hozza az „Android erejét mindennemű munkakörnyezetbe”. Nem sokkal ezután megtudtunk pár infót az Android M-ről, hogy mik lehetnek az új rendszerben frissítések, és most újabbak jelentek meg.

A BuzzFeed és az Ars Technica információi szerint az Android M-ben natív ujjlenyomatszenzoros beléptetés lesz. Noha néhány Android készülék már ujjlenyomatszenzorral érkezik, a hozzá szükséges szoftvert a készülék gyártója fejlesztette. Ha az Android következő iterációjába valóban belekerül a natív ujjlenyomatszenzor szoftvere, a gyártók nemes egyszerűséggel rakhatják bele a készülékekbe magát a szenzort, nem kell a jogvédett szoftverekkel bajlódni, vagy saját szoftvert kieszelni hozzá.

A tavalyi Google Nexus 6-ban ujjlenyomatolvasónak kellett volna már lennie, de a Google végül úgy döntött, hogy nem rakja bele a szenzort a készülékbe. Nos, a soron következő Nexus okostelefonban – ami várhatóan az év második felében kerül bemutatásra – már lesz ujjlenyomatszenzor, ha az Android M-t illető pletykák valósággá válnak.

Ahogy néhányan már tudjátok, mielőtt formát öntött volna a Lollipop név, az Android 5.0 verziója is kódnevet kapott, méghozzá az Android L kódnevet. Így vélhetően az Android M is valami nagyon édes nevet fog kapni a hivatalos megjelenés során. Reméljük, hogy többet tudunk majd meg a május 28-án megrendezésre kerülő Google I/O-n.

trapelano-le-prime-indiscrezioni-su-android-m-v2-225633

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.