Magyarországra is megérkezett a Parott új drónja, a Parrot Disco. A Cockpitglasses szemüveg segítségével még élvezetesebb az élmény, hiszen olyan, mintha egy pilótafülkéből néznénk végig a repülést. Csak annyit kell tennünk, hogy az okostelefonunkat a szemüvegbe helyezzük és már működik is. A Parrot Disco új távlatokat nyit a drónozás terén.

parrot-disco-fpv-parrotAkár 80 km/h-val is tud repülni a merev szárnynak, a könnyű testnek és az egyedi áramvonalas formának köszönhetően. A repülési idő sem kevés, 45 percig tudjuk reptetni a drónt egyetlen feltöltéssel. A merev szárnyai leszerelhetők, súlya mindössze 750 gramm, így bárhova megunkkal vihetjük.
A Parrot Disco irányítása nagyon egyszerű. Csak be kell kapcsolnunk, majd egyszerűen fel kell dobnunk a levegőbe és már repül is. Egyetlen gombnyomással akár robotpilóta módot is tudjuk aktiválni, így gyönyörködhetünk a tájban anélkül, hogy az irányításra kéne figyelnünk.

A drón kamerája 14 megapixeles Full HD széles látószögű felvételt készít, memóriája pedig 32 gigabájtos.
Az ultrahangos rendszer és az új fejlesztésű szenzoroknak köszönhetően nem kell tartanunk attól, hogy a felvételek minőségét a remegés és a rázkódás rontaná.

parrotdronenose_1A FreeFlight Pro applikáción keresztül az új Parrot Skycontroller 2 konzollal irányíthatjuk a drónt. Ez az alkalmazás ingyenesen letölthető okostelefonokra és táblagépekre egyaránt.
Lehetőség van manuális módban is repülni, így csak a saját irányítás érvényesül repüléskor.
A konzol 2 kilométeres távolságot enged, így a tőlünk messze levő, földön nem bejárható területeket is megtekinthetjük.
Ha túl messze vagy túl magasra repülünk automatikusan észleli a drón. A ‘Return Home’ funkció ilyenkor lép életbe, valamint a beépített GSP segít a kiindulási pontra visszavezetni a drónt.

A Parrot hivatalos oldalán 1300 dollárért, azaz körülbelül 345.000 forintért tudjuk megvásárolni a drónt, magyarországi árakról még nincs információnk.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: