A Facebook még tavaly gondolta úgy, hogy a meglehetősen nagy hardverigényű üzenetküldő alkalmazásának csinál egy takarékosabb változatot. A Messenger Lite névre keresztelt program viszont csak pár országban vált elérhetővé, pedig sok helyen vannak olyanok, akik még mindig belépőszintű telefonokat használnak, ezeken a Messenger finoman szóval sem fut megfelelően. Most viszont ez megváltozott.

A vállalat ugyanis további 150 országban, köztük Magyarországon is elérhetővé tette a Messenger Lite-ot, így akiknek alsó kategóriás készülékük van, mindenképpen érdemes letölteni a Play Áruházból. A kevesebb RAM-ot és processzoros erőforrást igénylő verzió persze kompromisszumokat is igényel, hiszen nincs Messenger Day, nincsenek kamerahatások, nincsenek harmadik féltől származó, beépülő szolgáltatások, és a buborékos megoldástól is könnyes búcsút kell venni.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. azért vicc,hogy mennyire lelassult… s nem mindig telefon sebessége miatt….néha még egy Honor7-n is csigán tölt be…

  2. Ha az üzenetek arhiválását is megkapná, mint funkciót (legutóbb a törlést kapta meg) és rendesen lennének benne emotikonok, nem úgy mint most, azonnal törölném a nem LITE verziót!

Comments are closed.