Nagyjából két héttel ezelőtt a OnePlus bejelentette, hogy minden okostelefonjukra kiadják az Android 8.1 frissítést, melyek hardveresen támogatják az Android Oreót, azonban a telefonok nem fogják megkapni a Project Treble támogatást.

Mi is ez? A Project Treble-vel a szoftverfrissítéseket hamarabb el lehet készíteni, ugyanis ezzel elszeparálható az Android keretrendszere a gyártók implementációitól.

Noha minden Android 8.0 Oreo rendszerrel érkező okostelefonnak támogatnia kell a Project Treble-t, a korábbi, Nougat-ról frissülő telefonok közül nem mindegyik kapja meg, így a OnePlus telefonok sem. Ez azért is rossz, mert ha véget ér a készülékek hivatalos támogatása és nem jön több frissítés, akkor a Project Treble-vel akár napokon belül készíthetnek a fejlesztők egyedi ROM-ot és így gyakorlatilag kitolható a szoftveres támogatás (igaz, hogy nem a gyártó által).

Ha szeretnéd, hogy a OnePlus vezetősége megfontolja ezt, akkor írd alá a magyar kezdeményezésű petíciót, amihez eddig több mint 7300-an csatlakoztak.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.