A CryptTalk egy magyar fejlesztésű hívástitkosító szolgáltatás, amely biometrikus azonosítással működik. Ujjlenyomat azonosítással is használhatjuk a CryptTalkot.
A hívástitkosító a titkosítást szigorú felhasználói azonosítással és alkalmazásvédelemmel párosítja az üzenetek és hívások biztonsága érdekében. A felhasználóknak egy új, kényelmes és biztonságos azonosítási mód használatára nyílik lehetősége az alkalmazás 2.7-es verziójától kezdve. Mostantól a 6 számjegyű zárkód mellett ujjlenyomatunkkal is azonosíthatjuk magunkat. Ez rendkívül hasznos, hiszen mások nem látják esetlegesen a PIN kódunkat, illetve az ujjlenyomattal való belépés leegyszerűsíti az alkalmazás használatát.

ujjlenyomat-sajto-01

 „Kényes kérdés, hogy egy értékes információinkat védő alkalmazásnál meddig mehetünk el a felhasználók kényelmének kiszolgálásában, hogy a biztonsági szempontok ne sérüljenek. A biometrikus azonosítás bevezetésekor ugyanazt az elvet követtük, amit a CryptTalk fejlesztésének egyéb fázisaiban: a legjobb iparági megoldásokat építjük be a rendszerbe, amelyek kipróbáltak és megfelelnek a legmagasabb IT-biztonsági kritériumoknak” – nyilatkozta Kun Szabolcs, az Arenim Technologies vezérigazgatója.

ujjlenyomat-sajto-02

A Secure Enclave egy telefonba épített védelmi megoldás, ami a Touch ID alapja. Ez elkülönül a processzor, valamint az iOS többi részétől. Az ujjlenyomatok „képe” nem tárolódik, csak azok matematikai reprezentációja, amelyből az ujjlenyomatok nem állíthatóak vissza. Ezek az adatok biztonságosan vannak tárolva a készüléken és nem elérhető sem az Apple és senki más számára.

„A biometrikus azonosítás egyre több területen hódít, ezzel a fejlesztésünkkel is a gördülékeny, ám biztonságos kommunikáció élményét szeretnénk erősíteni felhasználóinkban” – mondja Kun Szabolcs.

Hirdetés
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: