Az utóbbi időben írtunk róla, hogy akár az Apple megválhat a jack csatlakozótól. Ez sokakban felháborodást keltett, azonban a napokban fény derült egy Lightning-adapterre, amely kicsit csillapíthatja azok dühét, akik azt hitték, hogy teljesen eltűnik a csatlakozó az iPhone-okról.

iPhone-7-lightning-to-3.5mm-800x534A Lightning-adapter egy 3.5 milliméteres rövid kábel, ahogy a kép is mutatja. A kialakítása nem sokban változik az Apple eddigi kábeleitől. Az adapter egyik végén a Lightning csatlakozót találjuk, amelyet a telefonba kell bedugni, a másik vége pedig egy jack bemenet, ahol a jack-csatlakozó kap helyet.

A videóban azt is láthatjuk, hogy az iOS 9-cel futó iPad nem fogadja el a Lightning adaptert, az iOS 10 viszont igen. Itt is felmerül a kérdés, hogy mennyire igaz ez a pletyka, hiszen arról is írtunk korábban, hogy új EarPods érkezhet ősszel, amely szintén Lightning csatlakozással kapcsolódna a készülékhez.

iPhone-7-lightning-to-3.5mm-3-800x534

Az összes iPhone 7-tel kapcsolatos cikkeket ITT találjátok.

Hirdetés
FORRÁSMacRumors
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: