Az iPhone X megjelenése után a Samsung rendesen szívta az Apple vérét leginkább a notch miatt, most pedig a koreai gyártón kívül szinte mindenki hozza a kijelző felső részén “tündöklő” bevágást.

A kínai szabadalmi hivatal publikált egy új szabadalmat, aminek tulajdonosa a Samsung Electronics és a mellékelt kép eléggé zavarba ejtő.

A szabadalmat március 30-ra datálják, tehát ez nem olyan rég készült. A képek alapján a kijelző tényleg széltől szélig tartana (leszámítva a kivágást), a notch pedig két kamerakivágást és egy beszédhangszórót ölel körbe. Ezenkívül ha figyelmesek voltatok, akkor feltűnhetett, hogy nincs ujjlenyomat-olvasó a telefonon, ami azt is jelentheti, hogy áttérnek arcfelismerésre vagy a kijelzőbe integrálják a szenzort.

A szabadalom megléte csak annyit jelent most, hogy a Samsungnak van kispadon egy ilyen “ötlete”, de egyáltalán nem biztos, hogy ez fog-e valaha is fizikai formát ölteni.

Hirdetés
FORRÁSRedmondpie
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.