Ma kezdődött a 2013-as Consumer Electronic Show Las Vegasban, ilyenkor rendszerint a nagyobb vállalatok durrantanak még szebb, még jobb, és még gyorsabb készülékeket. Az első napon gyakorlatilag mindent vitt a Lenovo felfrissített notebookja, a vállalati környezetbe szánt ThinkPad X1 Carbon.

A ThinkPad X1 Carbon a gyártó állítása szerint a „világ legkönnyebb teljes értékű notebookja” a kevesebb mint másfél kilogrammot nyomó súlyával. A készülék felépítése nem műanyag, nem is eloxált alumínium, sőt nem használtak magnéziumos megoldást sem, hanem szénszálas borítással rendelkezik, innen ered a „Carbon” szó. A ThinkPad X1 egy 14 hüvelykes notebook, a kijelző felbontása 1600×900 pixel, (TN+film panel) de aki nem elégedne meg ezzel, az választhat 2560×1440 pixel felbontású IPS érintésérzékeny kijelzőt is.

A készülék megkapta a negyedik generációs Intel Haswell processzort, ami a kiváló számítási eredmények mellett kiemelkedő akkumulátoros üzemidővel kecsegtet. A készül 512 gigabájt SSD tárhelyet, és 8 gigabájt operatív tárat kapott. A ThinkPad X1 Carbon készülék Windows 8.1 rendszerrel fog érkezni, de a megjelenésről még semmi konkrétumot nem közölt a gyártó.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.