A Lenovo notebook kategóriában eddig a hordozhatóságra, a tartalomfogyasztásra, a munkára való felhasználásra koncentrált leginkább, most azonban szeretne nyomot hagyni a játékosok szívében is, a CES 2017-en egy új brand debütált, mely a Lenovo Legion.

A Lenovo Legion első két képviselője az Y720 és az Y520, melyeket úgy alkottak meg, hogy előtte több ezer játékossal egyeztettek, hogy megértsék a szükségleteket, hogy mit is kell tudnia egy ilyen gépnek. Az új Legion gépek 7. generációs Intel Core i7 processzort, a legújabb NVIDIA grafikus kártyákat, akár 16 GB DDR4 RAM-ot és Thunderbolt 3 portot is kaptak.

A Lenovo Legion Y720 a számozásából adódóan is a magasabb, „flagship” kategóriát képviseli a családon belül, 4K felbontású matt IPS kijelzővel rendelkezik, a grafikus teljesítményről pedig akár egy NVIDIA GeForce GTX 1060 is gondoskodhat, mely már VR tartalmak fogyasztására is alkalmas, sőt szerintük ez a gép az első Dolby Atmos hangzású Windows-os PC a világon. RGB háttérvilágításos billentyűzettel is kapható, illetve van benne egy integrált vevőegység, amivel egyszerre akár 4 Xbox One Wireless kontrollert is tudunk hozzá csatlakoztatni.

Legion Y720

A Lenovo Legion Y520 2x2W-os Harman hangszórókat kapott Dolby Audio Premium hangzással, bíbor színben világító billentyűzetettel, akár NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti grafikus kártyával is felszerelhető.

Legion Y520

Mindkét gép Windows 10 Home rendszerrel érkezik, USB 3.0 és USB-C portokat is kaptak, a rendszer mellé pedig jár Office 2013 programcsomag és néhány Lenovo segédprogram is.

Legion Y520

Mennyibe fog kerülni? A Lenovo Y520 899.99$-tól (~266.400 Ft) lesz kapható februártól, míg a flagship Lenovo Y720 1.399$-nál (~414.400 Ft) indul és áprilistól lesz elérhető. Hazai megjelenésről és árról egyelőre nincs információnk.

Hirdetés
FORRÁSUbergizmo
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.