Az Apple az elmúlt hónapban nagyot robbantott az iPhone 6 és 6 Plus telefonokkal, valamint az Apple Watch órával, és most folytatja ezt az utat, hiszen a mai Keynote-on ütős készülékeket jelentett be az amerikai mamutcég. 

A legizgalmasabb talán az iPad Air 2, és az iPad mini 3 bejelentése volt. A gyártó állítása szerint megalkották a világ legvékonyabb táblagépét az iPad Air 2 személyében. A készülék 17 százalékkal vékonyabb az überelhetetlennek hitt iPad Air-nél, talán ez a vékonyság az, amit még elfogadhatunk, ennél nem érdemes vékonyabb gépet készíteni, mert nincs sok értelme- már csak a “bendgate” pletykák miatt sem. Az iPad Air 2 és az iPad mini 3 megkapták az A8X processzort, tehát elméletben gyorsabbak az előző hónapban bemutatott iPhone 6 és iPhone 6 Plus készülékeknél is. A grafikus gyorsulás a legelső iPadhez képest hihetetlennek tűnik- a legfrisebb generáció 180-szor gyorsabb a kategóriateremtő iPad-hez képest. Az új táblák is megkapták a Touch ID ujjlenyomat- olvasó szenzort, és a jövőben arany színben is megvásárolhatók lesznek. Tim Cook, az Apple elnöke büszkén hirdette, hogy már 675000 alkalmazás elérhető az iPad készülékekre, és ha ez nem mutatja meg hogy az iPad a nagybetűs táblagép a piacon, akkor talán semmi sem fogja nekünk ezt megtenni. A készülékekbe új iSight és Facetime HD kamerák kerültek, és az akkumulátor is lassan megközelíti a Macbook Air működési idejét, hiszen az Apple szerint 10 óra használatot tud kifacsarni magából a készülék. Az új iPad-ek az iOS 8.1 operációs rendszerrel fognak érkezni- és hétfőtől kezdve minden olyan készülék megkapja ugyanezt a frissítést, ami támogatja az iOS 8 futtatását is.
mac minimac mini
A Keynote-on helyet kaptak új számítógépek is, az Apple most az asztali családot kezdte lecserélni. Két év után érkezett új Mac mini, ami megkapta a negyedik generációs Intel Core i5 és i7 processzorokat, valamint a régi, komótos merevlemezeket lecserélték, gyors, és halk flash tárolókra. A Macintosh család legkisebb tagja az OS X Yosemite operációs rendszerrel fog érkezni, és igen kedvező árra számíthatunk, hiszen az Egyesült Államokban 500 dolláros árcédulával fogják piacra dobni. Az OS X Yosemite rendszer még ma éjszaka elérhető lesz az összes olyan számítógépre, amelyek futtatják az OS X Mavericks rendszert is.
imacretina
A múlt héten leközölt cikkünkben írtunk már az 5K kijelzővel érkező iMac készülékről, és az iparági források nem tévedtek, ma bemutatkoztak az új iMac-ek Retina Kijelzővel. A készülékeket 3,5 GHz-es Intel Core i5, vagy 4 GHz-es Intel Core i7 feldolgozóegység fogja meghajtani, a 4K valamint az 5K felbontásért meg az integrált AMD Radeon grafikus egység fog szolgálatot teljesíteni.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

1 hozzászólás

Comments are closed.