Hirdetés

A Microsoft is belátta, hogy vége egy korszaknak (mely talán el se kezdődött igazán) és úgy tűnik komolyan gondolja a befejezést is. A Windows Phone alelnöke, Terry Myerson körlevelet küldött ki minden Microsoft dolgozónak, hogy értesítse őket a kisebb-nagyobb változásokról. Így nem nehéz kitalálni, hogy a Microsoft kihátrál az okostelefonok piacáról egyelőre és Myerson szavaival élve „ez világszinten 1850, míg Finnországban 1350 munkahely megszüntetését jelenti”.tipp2_screenshot_20141114112817_3_original

Továbbá elmondta azt is, hogy a Windows 10 már 300 millió eszközön van telepítve beleértve, a Surface és Xbox eszközöket is. Míg a Windows Phone-t használók kis része örülhet az újításoknak. Ennek oka, hogy inkább a megfelelő hardverrel rendelkező eszközökre tette elérhetővé csak a frissítést. Azonban Redmondban továbbra is folytatják a fejlesztést a különféle platformokra. Céljuk annyi felhasználót/vásárlót elérni amennyit csak lehet.

Egy szó, mint száz, lehet nem tűnik el teljesen a Microsoft az okostelefon piacról, de sokkal-sokkal kevesebb eszközre számíthatunk tőlük. Lehet a nagy visszatérést a Surface készülékekkel lépi meg a cég, azonban erre egyelőre semmilyen jel sem mutat.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Zola
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook