Egy új EU-s törvény szerint azoknak a vállalatoknak, amelyek adatokat gyűjtenek és tárolnak a felhasználóikról, európai szervereken kell, hogy őrizzék ezeket az adatokat. A Facebook és Instagram adathalmaza azonban egyszerre van amerikai és európai szervereken, ami kétségbeejtő lehet azoknak a reklám- és üzletorientált vállalatoknak amelyek ezeken a közösségi oldalakon üzemelnek.

Facebook

Az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet riportja szerint, ha a Meta nem tud eleget tenni az új EU-s szabályozásoknak, akkor le kell, hogy állítsa a Facebook és Instagram szolgáltatásait az Európai Unión belül. Nick Clegg, a Meta Globális Ügyek alelnöke vitatkozik a hatósággal, szerinte rengeteg vállalat kerülhet hátrányos helyzetbe a döntéssel, hiszen számítanak a szolgáltatásokra és reklámokra, melyeket a közösségi oldalak nyújtanak nekik.

Múlt heti pénzügyi jelentésből kiderült, hogy a Meta részvényei 25 százalékot estek, miután a vállalat életében először aktív felhasználóktól esett el. Ez azt jelenti, hogy a cég próbálja magát előnyösebb helyzetbe hozni, ahelyett, hogy próbálna az aktuális fenyegetések ellen cselekedni.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena