Hirdetés

Ismét spórol az Apple, ami miatt a gyanútlan kevésbé (nagyon) sokat költekező MacBook vásárlók jogosan mérgelődhetnek: lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest.

Az M2-es MacBook Prók alapmodellje, az 512GB-os verzió ugyanannak a spórolásnak lett az áldozata, mint a tavalyi M2-es MacBook Air és MacBook Pro.

Lassabb lett az egymilliós MacBook Pro SSD-je az elődjéhez képest

A 2021-es MacBook Prókhoz képest az idei alapmodellek SSD sebessége lassabb, egész pontosan 40%-kal lassabban olvasnak és 20%-kal lassabban írnak.

Blackmagic Disk Speed Test M1 Pro MacBook Pro 512GB M2 Pro MacBook Pro 512GB
Írás 3951 MB/s 3154.5 MB/s
Olvasás 4900 MB/s 2973 MB/s

forrás: ArsTechnica

Mivel az iFixit már szétkapta a gépeket, így kiderült, hogy a tavalyelőtti gépekben 4db 128GB-os NAND chip dolgozott, az idei géppel viszont spórolt az Apple, így 2db 256GB-os chippel oldotta meg az 512GB-os kapacitást.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogyha el szeretnénk kerülni a lassulást, kénytelenek vagyunk az 1TB-os (vagy annál nagyobb kapacitású) verziót választani a 14 és 16 hüvelykes modell esetében is, épp úgy, mint a sima M2-es MacBook Airnél és a Prónál az 512GB-ost, ott ugyanis az 1db 256GB-os csip miatt lassultak be a gépek, amivel az Apple szerelte az új modelleket a 2db 128-as helyett.

M2 Pro és M2 Max chippel, az eddigi leghosszabb üzemidővel érkeztek az új MacBook Prók

Összességében a helyzet itt azért nem olyan borzalmas, ugyanis a 13 hüvelykes tavalyi Pro és Air esetében 1db chip dolgozott, itt pedig kettő, viszont egy ilyen drága, Pro gép esetében ez eléggé kellemetlen.

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.