Az Apple Watch múlthéten került bemutatásra a Flint Center-ben, Cupertino-ban egy exklúzív bemutató keretében. Az új iPhoneokat hamar lezavarták Cook-ék, a nagy durranás, a “One more thing…” – amit Steve Jobs halála óta nem hallottunk – az Apple Watch volt. Az Apple Watch noha csak 2015 elején lesz elérhető, az emberek ovációja töltötte meg a termet, felállva tapsolták meg az Apple első hordható eszközének hírét.

Cikkünk lényege most az arany házú Apple Watch. Noha tudjuk már az Apple iPad és társai vannak porondon, akikről még nem esett szó, az Apple Watch mégis misztikusabb, mint az új generációs táblagép. Nem tudunk pontos árakat, mindössze annyit tudunk, hogy 349$-os kezdőáron lesz majd elérhető az Apple Watch, nincs információ az akkumulátorról és az Apple nem is beszélt minden új funkciójáról, mindez folyamatban van.

Képernyőfotó 2014-09-17 - 20.06.23

Ha azt nézzük, hogy miből készülnek az órák, nagy különbségek lehetnek majd az árban. Egy régi Apple analizáló, John Gruber összeállított egy koncepciót a várható árakról, melyik Apple Watch mennyibe fog várhatóan kerülni, tessék kapaszkodni:

  • Apple Watch Sport – alumínium / üveg: 349$
  • Apple Watch – rozsdamentes acél / zafír: 999$
  • Apple Watch Edition – 18 karátos arany / zafír: 4.999$

Ez közel egy millió forintnak felel meg. Még jó, hogy lehet kapni 😀 Kíváncsian várjuk majd a hivatalos adatokat.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.