Ha egy szóban kéne jellemezni az idei év mobilos piacát, akkor ez a szó a notch lenne. A keretek egyre kisebbek lesznek, viszont a kameráknak és a szenzoroknak kell a hely, ezért vannak azok a szörnyű kivágások a készülékek felső részén.

Kevesen vannak, akik ezt tudatosan kerülik, ilyen pl. a Samsung a Galaxy S9-cel – és vélhetően a Note9 sem lesz különb -, illetve a Xiaomi is más megoldással rukkol elő. Reméljük, hogy a gyártóknak feltűnik a Vivo Apex koncepciója és az lesz az új irány. Egyelőre úgy fest, hogy a legtöbb idei csúcsmobil notch-os lesz…még az Android P fejlesztői előzetesében is benne van natívan a bemetszés..

Nokia 9 render vs Nokia 7 Plus

A legújabb hírek szerint a HMD Global következő csúcskészülékének (Nokia 9 2018 / Nokia 8 Pro) tetején is lesz egy bemetszés. A készülékről egy szemléltető látványterv is készült, amin jól látható, hogy alul és oldalt igen vékonyak a kávák, fent viszont ott a kivágás, ami közre fogja a két kamerát és a beszédhangszórót.

Ezt a trendet az Apple indította útjára, őt követi az ASUS, az LG és a Huawei is annak ellenére, hogy egyes jelentések szerint az Apple elhagyja idén a notch-ot pont a negatív felhasználói visszajelzések miatt. Vélhetően lesz 2019-ben egy újabb őrület, amit követnek majd a gyártók. De vajon mi lesz az?

Hirdetés
FORRÁSNPU
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

3 HOZZÁSZÓLÁS

Comments are closed.