Hirdetés

A gyártó már hetekkel ezelőtt elkezdte felvezetni legújabb okostelefonját, melyről a várakozásoknak megfelelően, ám a készülék szokásos frissítési ciklusától eltérően, a CES 2024 alkalmával hullt le a lepel. A három új modellt felvonultató ROG Phone 8 család ráadásul már hazánkban is előrendelhetővé vált.

 

Volt szerencsénk idő előtt kézbe venni és megtapasztalni, hogy valóban egy új fejezethez érkezett a tajvani gyártó gamer telefonja. A korábbi modellek extrémebb külsővel érkeztek és tényleg a lehető legjobb játékélmény céljával születtek, a ROG Phone 8 azonban egy igazi csúcsmobil szeretne lenni, mely nem kényszerít kompromisszumokra ahhoz, hogy továbbra is a legjobb gamer mobil is legyen a piacon.

A kávák szinte eltűntek a kijelző körül, hiszen felül 71, oldalt pedig 14 százalékot faragtak rajta. Ennek okán az előlapi kamera is bekerült a kijelzőbe, a prémium érzést pedig a mindössze 8,9mm vékony készülékház koronázza meg. A hátlap azért még utal arra, hogy egy főként játékosokat megcélzó márka készítette a készüléket. A ROG Phone 8 hátlapján egy RGB-s ROG logó található, míg a ROG Phone 8 Pro és ROG Phone 8 Pro Edition egy rejtett AnimeVision kijelzőt kapott, mely teljesen személyre szabható és leginkább a gyártó Zephyrus G14-es laptopjából lehet ismerős.

 

Hardveresen az abszolút csúccsal van dolgunk, hiszen mindhárom modellben egy Snapdragon 8 Gen 3 Mobile Platform dolgozik. A ROG Phone 8 esetében ezt 12GB RAM és 256GB tárhely egészíti ki, a ROG Phone 8 Pro-nál ez már 16 és 512GB-ra ugrik, míg a limitált számban és itthon egyébként egyáltalán nem elérhető ROG Phone 8 Pro Edition elképesztő, 24GB RAM és 1TB tárhely párossal érkezik. A 6,78 hüvelykes FHD+ felbontású AMOLED kijelző a készülékház 94%-át foglalja el és akár 2500 nites max fényerőre is képes. A képfrissítés bizonyos játékoknál egészen 165Hz-ig ugorhat, de alapjáraton 1-120Hz között magától állítja a készülék.

Az ASUS is jól tudta, hogy a csúcsmobilokhoz képest néhány alapvető funkció mellett a kamerában voltak még lemaradva. Ezért elsőként meg is kaptuk az IP68-as por és vízállóságot, illetve a 15W-tal üzemelő vezeték nélküli töltést. A kamerák terén pedig szintén nagy előrelépést ígérnek, hiszen teljesen megújult kameraszigettel és három modullal próbálnak felérni a csúcstartókhoz. A fő kamera a legújabb 50 MP-es Sony képérzékelőt használja a kristálytiszta képekért. A 24mm-es széles látószögű objektív tökéletes a dinamikus utcai felvételekhez, míg a 2-szeres zoom üzemmód sokoldalú 50mm-es főobjektívvé alakítja át, amely ideális portré- és ételfotózáshoz. A fényképezés és videózás minőségét a 6 tengelyes hibrid stabilizátor 3.0 segítségével növelné a gyártó, mely nagyban hozzájárulhat az élesebb képekhez és stabilabb videókhoz.

A ROG Phone 8 sorozatban most először szerepel egy 3-szoros teleobjektív, amely lehetővé teszi távoli objektumok megörökítését. A beépített OIS-szel felszerelt objektív éles eredményeket ígér még gyenge fényviszonyok között is az Éjszakai fényképezés móddal. Az ASUS HyperClarity technológia a feldolgozatlan (RAW) fájlokat használva megőrzi a fényképek minden részletét, így akár 30X-os zoom esetén is tisztább képeket biztosít. A 13MP-es ultraszéles kamera szabad formájú lencsével és a lencse torzítását csökkentő, élvonalbeli algoritmusokkal rendelkezik és tökélets kiegészítője a másik két lencsének. Az előlapi, 32MP-es ultraszéles szelfikamera látómezeje (FoV) 73°-ról 90°-ra nőtt, így tökéletes lesz a csoportos szelfikhez.

A ROG Phone 8  és ROG Phone 8 Pro modellek a bemutató után hazánkban is előrendelhetővé váltak, ráadásul egy early bird promóció keretében most a Pro változatot kapjuk meg az alapmodell áráért. A ROG Phone 8-ért 459 990Ft-ot kell letennünk az asztalra, míg a ROG Phone 8 Pro némi felárral, 499 990Ft-ért kerül a boltokba.

Hirdetés
Drevenyák Dávid
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.