Bemutatkozott a Huawei új chipsete, a Kirin 710, ami nem igazán meglepő, hiszen már korábban olvashattunk róla pletykákat. Az új mobil processzor középkategóriás készülékekre irányul, egy másik lapkakészlettel, a Qualcomm Snapdragon 710-zel versenyzik.

Azonban vannak különbségek a két SoC között, ellentétben a Qualcomm Snapdragon 710 processzorával, amelyet 10nm-es technológiával gyártanak, a Kirin 710 a TSMC korábbi, 12nm-es csíkszélességén alapuló technológiájával készül, ami azt jelenti, hogy a Huawei lapkakészlete valamivel nagyobb, mint a Qualcomm procija.

A gyártó szerint a Kirin 710 teljesítménye 75%-kal magasabb, mint az előző generációé, a Kirin 659-é. Az új SoC nyolc magot foglal magában, pontosan négy Cortex-A73 (2,2GHz) és négy Cortex-A53 (1,7GHz) magot.

Ami a grafikai processzort illeti, ARM Mali G6 grafikus feldolgozó egység felel a működésért, amely 1,3x gyorsabb, mint a Kirin 659-é. A Huawei Kirin 710 LTE Cat.12 és 13, valamint duál-SIM és duál 4G LTE támogatással rendelkezik. A tegnap leleplezett Huawei nova3i is ezt a rendszerchipet kapta meg, de várhatóak még idén globális forgalmazásba is érkező modellek.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: