Augusztus 6-ra várjuk a hivatalos bemutatót, azonban a netre felkerült egy egész jó minőségű promóciós anyag a Sony következő aktív zajszűrős fejhallgatójáról, a WH-1000XM4-ről.

A korábbi modellek közül a WH-1000XM3-ra hasonlít leginkább a negyedik generációs fejhallgató a videó alapján. Ez pedig igazán nem gond, az XM3 ugyanis mondhatni az alapválasztás lett, ha valaki jó zajszűrős fejhallgatót szeretne vásárolni. Érdemes Laci tesztjét megnézni az XM3-ról:

Az XM4 a promóvideó alapján végre érzékelni fogja, hogy mikor van a fülünkön és mikor akasztjuk a nyakunkba vagy vesszük le, ez alapján pedig képes lesz megállítani vagy folytatni a lejátszást. Újdonság a videó alapján az is, hogy geolokáció alapján adhatunk meg beállításokat, így például az irodában ülve automatikusan erősebb zajszűrést fog alkalmazni az XM4, mint amikor otthon vesszük fel.

A videó alapján fejlődött a helyzetfelismerés is az elődhöz képest, illetve újdonság, hogy az XM4 felismeri, ha beszélünk és harminc másodpercre szünetelteti a lejátszást a beszéd végeztét követően. Az időkorlátot elvileg a Sony applikációján keresztül állíthatjuk majd, hogy biztosan halljuk a másik fél válaszát is.

Íme, az emlegetett videó:

A többi tulajdonsága az XM4-nek a videó alapján nagyjából megegyezik az XM3-mal. A QN1-es chip felel a zajszűrésért, 40 milliméteres driverek szolgáltatják a hangot, 30 óra aktív üzemidőt biztosít az akkumulátor és USB Type-C kábelen keresztül gyorstölthető az eszköz. Parancsokat továbbra is az érintőfelület segítségével adhatunk a fülhallgatónak, melynek én nem vagyok rajongója, szerintem a klasszikus gombos megoldás jobban használható. Ettől függetlenül kíváncsian várom a csütörtökre tervezett hivatalos premiert!

(A címlapi képen a WH-1000XM3 látható!)

Hirdetés
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.