A Samsungnak jó ideje szokása, hogy az éppen aktuális csúcsmodellből minden évben egy mini változatot is kiad, és most sincs ez másképpen a jelenlegi zászlóshajónál sem. A SamMobile nemrég kapott pár képet a közelgő készülékről, amelyekből gyakorlatilag mindenre fény derül.

Ha jobban megnézzük a CPU-Z-s képeket kiderül, hogy az S5 minit egy Exynos 3470 típusszámú négymagos, magonként 1,4 GHz-es processzor hajtja, amit még semmilyen más készülékben nem láthattunk. A RAM 1,5, a belső memória pedig 16 GB (és lehetőségünk van bővítésre is). A főkamera 8, míg az előlapi 2,1 megapixeles. A 4,5 hüvelykes Super AMOLED kijelzőt Gorilla Glass 3 védi, a megjelenítő felbontása 1280×720. A nagy testvéréhez hasonlóan a Galaxy S5 mini is rendelkezni fog ujjlenyomat olvasóval, és pulzusszám mérővel. Adatkommunikáció terén kapunk: LTE, Wi-Fi 802.11n, Bluetooth 4.0, infraport (távirányító), NFC, GPS, GLONASS.

A képeken jól látható hogy a hátlap belső részén van gumi tömítés, ami arra enged következtetni, hogy a Galaxy S5-höz hasonlóan, a Galaxy S5 mini is rendelkezni fog IP67 szabvánnyal. De van egy kis eltérés a nagy testvérhez képest, mégpedig az, hogy míg a Galaxy S5 rendelkezik kis microUSB fedéllel, addig a Galaxy S5 mini nem, tehát a Samsungnak sikerült megoldani a teljes microUSB port vízállóságát.

A Galaxy S5 minin az Android 4.4.2 verziója fut, párosulva a Galaxy S5-ben debütált teljesen átdolgozott TouchWiz felülettel, és szoftveres funkciókkal, mint például: Ultra takarékos üzemmód, privát mód, gyerek mód.

A megjelenés dátuma egyenlőre ismeretlen, ám nem kizárt hogy a holnap megrendezésre kerülő Samsung Galaxy Premiere 2014 eseményen nem csak Super AMOLED-es táblagépeiről rántja le a leplet a dél-koreai óriás, hanem a Galaxy S5 miniről is (persze ez csak feltételezés).

Hirdetés
2010 óta rajongok az okostelefonokért, és ez jó sokáig nem fog változni...