A HTC két héttel ezelőtt mutatta be az idei évre szánt csúcsmodelljét, az U11-et (valaki „u” 11-nek, van aki angol-magyart keverve „jú” 11-nek mondja, vicces), ami tényleg minden téren a felső kategóriát erősíti. A készüléket külön sajtóesemény során ismertette meg itthon a nagyközönséggel a cég, amin tényleg minden funkciót ki tudtunk próbálni.

Egyrészt 5,5 hüvelykes, QHD felbontású kijelzővel rendelkezik, egy Super LCD5 panelről beszélünk, aminek jó a fényereje és kiválóak a betekintési szögei. Hardveres téren sem lehet egy rossz szavunk sem az eszközre, hiszen a bivalyerős Snapdragon 835-ös lapka hajtja, méghozzá 4 GB RAM társaságában. A rendszersebesség bámulatosan gyors, nyomkodtam sokat, de nem laggolt és szerencsére kellemetlenebb melegedéssel sem kellett szembesülnöm.

Az IP67-es védettséges élvező burkolat érdekessége az Edge Sense technológia, oldalról kell összenyomni a telefont, hogy előre beállított funkciókat érjünk el. Élőben ez egész fura élmény, nem mondom, hogy nagyon frankó préselhetni a telefont, de ha rászokunk, akkor gyorsabban elindítható a kamera, megnyitható az üzenetkezelő stb. Pont olyan, mint a Force Touch, jó hogy van, de kevesen használják majd.

A 12 megapixeles, f/1,7-es kamerát is lehetett tesztelni, valóban egész korrekt képeket lő, néhányat azért kattintottunk is az Aria Hotel tetejéről (NEM teljes felbontású képek, azokat ITT találja meg mindenki!):

Ami igazán szuper, az a fókuszsebesség, szinte felér a Samsung-féle Dual Pixelhez, tényleg jól használható a szenzor, amihez jól jönnek a manuális beállítási lehetőségek is. A U 11 nem lesz olcsó, elvileg 300 ezer forint alatt kezd majd, ennyit lehet tudni, a megjelenésre még pár hetet várni kell, a részletes teszt viszont már a jövő héten publikálásra kerülhet, ha tényleg megkapjuk tesztre a telefont.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt