A tükör nélküli kamerák terén piacvezető Sony augusztus 28-án két új APS-C vázat és objektívet mutatott be a dán fővárosban, Koppenhágában. A bemutatón én is részt vehettem, így elsőkézből tudok beszámolni az újdonságokról.

A videóban látható (a kamerával készült) képek teljes felbontásban (JPG+RAW) a Google Drive mappánkban megtalálhatók.

Az új A6600 az A6500 közvetlen utódja, sok funkciót örökölt a szintén nemrég bemutatott A6400-tól (AF képességek, átfordítható kijelző), de az A9-től is örökölt egyet s mást. A hangsúly ezen a gépen volt a prezentáció során, a másik új kamera, az A6100 a belépőszintet képviseli a Sony APS-C családjában.

A teljes APS-C család és specifikációik

Hasonlóan az elődjéhez az Alpha 6600 is kapott 5 tengelyű stabilizátort a vázban (IBIS), a szenzor itt is egy 24,2 MP-es Exmor CMOS egység, illetve megkapta az A9 BIONZ-X képfeldolgozó egységét. A Sony nagy hangsúlyt fektet az autofókuszra és ebben az A6600 is az élvonalat képviseli.

Funkciók listája a családon belül

Elég neki 0,02 másodperc, hogy megtalálja a tárgyat, emellett Eye AF-et (szem autofókusz) is kapott, az intelligens rendszernek köszönhetően nincs pásztázás, villámgyors, felismeri ha szemet, arcot, embert, állatot vagy más tárgyat lát és annak megfelelően állítja a fókuszt.

Kiemelendő újdonság, hogy ebben a szériában egyedül az A6600 képes ‘Z’ akkumulátor (NP-FZ100) befogadására, ami pl. az A6500 ‘W’ akkujához képest dupla annyi üzemidőt ígér. Délután 4 és este 11 között folyamatosan videóztam és fotóztam a városban, 70%-ot merült ez idő alatt, ami szerintem rendkívül jó.

Még egy érdekesség, hogy a mikrofon bemenet mellett fejhallgató jack is jutott rá, így könnyen ellenőrizhető a hangszint. Hasonlóan az A7III-hoz, [email protected] videók és [email protected] lassított felvételek rögzítésére képes.

A Sony október végén fogja piacra dobni az új A6100-at és A6600-at, előbbi váz 900 euró lesz, utóbbi pedig 1600 euró.

A kamerák mellett a Sony két új E-mountos APS-C objektívet is bemutatott:

  • E 16-55 f/2.8 G
  • E 70-350 f/4.5-6.3 OSS

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.