A Strange Parts nevű csatorna videósa fogta magát és Kínában (konkréten Shenzhenben) elment a piacra, megvette a szükséges alkatrészeket és összerakatta a telefont.

A dolog azért ennél bonyolultabb, barátunk több akadályba is ütközött. Ami egyébként megdöbbentő, hogy ott mint a bolhapiacon, tucatszámra állnak az utángyártott iPhone alkatrészek, legyen az akár az akkumulátor, a kijelző vagy a fém ház. Elképesztő!

A legnagyobb probléma ott adódott, hogy az alaplapra nagyon sok apró chipet kellett volna forrasztani, így abszolút nem érte volna meg a nulláról felépíteni a lapkát, ezért úgy döntött, hogy bontott készülékből szerzi meg az alkatrészt.

A készülék alkatrészköltsége nagyjából 300 dollár volt, újonnan pedig (Amerikában, mivel amerikai volt a fickó) 549 dollárba kerülne az Apple oldalán. A fent említett költség csak az, ami ténylegesen bekerült a telefonba, voltak olyanok is, melyek nem voltak jók, a videós állítása szerint nagyjából 1000 dollárt költött a kaland során. A videó inkább érdekességként szolgál, mint spórolási szándékkal, hogy a kínai piacon összevásárolva simán meg lehet építeni egy iPhone-t.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSStrange Parts
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.