Hirdetés

Több nagy mobilgyártónak is tervben van a kijelző alá épített előlapi kamera mobilokba helyezése. Régóta várunk erre a technológiára, hiszen így a telefonok mellőzhetnék a kamerakivágásokat és a pop-up megoldást.

A Samsung, Xiaomi, Oppo, Vivo és ZTE márkák közül mindtől várható ilyen megoldással szerelt készülék még idén. A Samsung és az Oppo valószínűleg a hajlítható mobiljaikba rakják majd a kijelző alatti szenzort, míg a Xiaominál a Mi MIX 4-ben mutatkozhat be.

A vivo NEX 5-ről már korábban is kiszivárgott, hogy ez lesz a gyártó első kísérlete az új kameramegoldással. A ZTE tavaly már előállt vele az Axon 20 5G formájában, azonban  a szenzor minősége abban a mobilban több kérdést is felvetett a technológia használhatóságával kapcsolatban. A ZTE megerősítette, hogy az idén megjelenő Axon 30 már a kijelző alatti kamera második generációját hozza, de ezzel a telefonnal kapcsolatban a többi információ még várat magára.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Bertalan Tamás vagyok, 17 éves. Kiskorom óta érdekel az informatika, leginkább a számítógépek és a mobilok világa vonz. Nem rég csatlakoztam a tech2.hu csapatához, mint szerkesztő.