Pár napja írtunk arról, hogy a Qualcomm Snapdragon 810-es processzor melegedési problémái miatt az Xperia Z5 Compact készülék érintőkijelzője néha megbolondult. Ezt néhány felhasználó tapasztalta, azonban most kiderült, hogy nem a chipset okozta ezt a problémát.

A Telefonguru hírportál cikkéből megtudtuk mi is, hogy a melegedés ebben nem játszott szerepet. Ugyanis egy teszt alá vetették az alábbi modelleket: Xperia M5, Xperia Z3+, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact, Xperia Z5 Compact.

A teszt lényege, hogy mindegyiken elindították a videófelvételt 4K felbontásban. Szinte ez az, ami leginkább igénybe veszi a készülékek hardverét. A készülékek a videófelvétel kezdetekor jelzi, hogy ha túlmelegszik, akkor kikapcsol a felvétel. Érdekes módon a Sony Xperia Z5 Compact teljesített a legjobban, 40 percig volt képes 4K felbontású videót készíteni, mielőtt leállt a felvétel. Így bátran állíthatjuk, hogy az előző cikkünkben írt kijelzőproblémákat nem a túlmelegedés okozta.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.