A Lenovo sajtóeseményén az új laptopok mellett megjelent Moto X4 duál kamerával és prémium külsővel.

Az újdonságnak 5,2 hüvelykes FHD IPS LCD kijelzője van, amivel így első pillantásra gond egy szál se, szépek a színek és fényes a panel. A kijelző fölött van egy 16 MP-es előlapi kamera, ami elég ütős a középkategóriában, lent pedig egy ujjlenyomat-olvasóval ellátott home gombot kapunk. Az elő- és hátlap is Gorilla Glass üveg védelemmel bír,  a keret pedig eloxált alumínium. Hab a tortán, hogy IP68 védettséggel rendelkezik, tehát másfél méteres mélységig és 30 percig vízálló.

Hardveres fronton megkapta az új Snapdragon 630-as processzort, amiben 8 mag dolgozik 2,2 GHz-en, ehhez 3 GB RAM-ot társítottak. A belső tárhely 32 GB, amit microSD-vel lehet bővíteni 256 GB-ig. Van benne GALILEO támogatottság, FM-rádió, NFC, USB-C port, Bluetooth 5.0, egyszóval minden, ami kellhet.

A futtatott rendszer Android 7.1.1 Nougat, integrálásra került az Amazon Alexa, ami mondjuk jelenleg csak Amerikában, Angliában és Németországban érhető el, az ujjlenyomat-olvasóval hozzáférhetsz a jelszavas weboldalakhoz, illetve ez a mobil is támogatja a Moto gesztus- és hangvezérlését.

Nézzük a hátlapi kamerát. Az igen látványos kameradudor alatt találunk egy 12 MP-es kamerát f/2.0 rekeszértékkel és Dual Pixel autófókusszal, illetve egy 8 MP-es másodlagos, széles látószögű modult f/2.2 rekesszel. Videót akár 4K-ban is tudunk rögzíteni. A kamera érdekessége a szokásos bokeh effekten kívül, hogy ki tudunk választani egy adott színt a kijelzőn és csak azt fogja megtartani, minden más fekete-fehér lesz. Ezzel így igazán művészi fotókat tudunk készíteni.

A 3000 mAh kapacitású akkumulátort USB-C-n keresztül a TurboPower névre hallgató gyorstöltési technológiával pumpálhatjuk fel. A Moto X4 forgalmazása Európában szeptemberben indul, a kezdőár pedig 399 euró lesz, ami kb. 122.000 Ft-nak felel meg. Várjuk mihamarabbi tesztre.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.