A Nokia standjánál bóklászva megkérdeztük egy ottani kollégát, hogy van-e hír a Nokia flagshipről (korábban Nokia 8 vagy Nokia P1 néven), erre a válasz:

Mit értünk flagship készülék alatt? A magasabb árú vagy erősebb hardverrel rendelkező mobilt?

Ezt átfordítva kb. az a válasz, hogy a Nokia 6 a jelenlegi “csúcskészülék” a portfólióban és az elkövetkező pár hónapban vélhetően nem lesz új flagship, ami alatt mi természetesen az erősebb hardvert értjük.

A Nokia 6-ban 5.5 inches FHD felbontású IPS LCD kijelzőt találhatunk, melynek fényereje igen erős, napsütésben is kiválóan látható a megjelenített tartalom, illetve ágyból nézve sem égeti ki a retinánkat. A chipset a 2015-ös Snapdragon 430, amivel kapcsolatban lehetnek fenntartásaink, viszont az árért cserébe nem rossz ez sem, 8 magos 1.4 GHz-es órajelű chipsetről beszélünk Adreno 505 GPU-val.

A Nokia 6 5 színben érkezik: Matte Black, Tempered Blue, Silver és Copper, az utolsó pedig egy iPhone 7-es Jet Black variáció, amit a Nokia Arte Black-nek nevezett el. Ebben a készülékben 4 GB RAM és 64 GB tárhely található, míg a többiben 3 GB RAM és 32 GB tárhely van, mindkét esetben van bővítési lehetőség 256 GB-ig.

Arte Black – az ujjlenyomat-mágnes

Az előlapon egy 8 MP-es (f/2.0) kamerát találunk, míg a hátlapon egy 16 MP-es (f/2.0, PDAF, kéttónusú LED) szenzort, amivel csak [email protected] felbontású videót tudunk rögzíteni. A Nokia 6 Dolby Atmos sztereó hangrendszert kapott, az előlapon van egy ujjlenyomat-olvasó, viszont microUSB portot kaptunk, nem Type-C-t.

Az akkumulátor 3000 mAh kapacitású, a készülék támogatja a gyorstöltést és Android 7.1 Nougat rendszert futtat a Google Pixel-nél megismert felhasználói felülettel. Árát tekintve nem lesz drága, 229 euróba fog kerülni, ami hazai járulékok nélkül 70.000 Ft körül van. Pontos megjelenési dátumot nem tudunk, valamikor 2017 Q2-es időszakára várható.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.