Alig pár napja, hogy hivatalosan is bemutatkozott a Honor 8 Pro, ami egyébként korábban V9 néven debütált külföldön. A készülékkel abszolút a csúcskategóriát célozza meg a cég (Huawei), hiszen az előlapon egy 5,7 hüvelykes, QHD felbontású kijező díszeleg, amit a már többször bizonyító, szélsebes Kirin 960 chipset hajt meg.

A nyolcmagos processzor, a Mali-G71 MP8 GPU és a 6 GB RAM minden igényt kielégít. A mobilt a Veletech kiállításon sikerült lencsevégre kapnunk, és valóban egy igencsak méretes termékről beszélhetünk, melynél nem volt szempont a kávák teljes eltüntetése, így azért a vékony készülékház ellenére egy kézzel elég nehéz használni. Az anyaghasználat mindenesetre példás, alumínium és üveg elemek váltják egymást.

A hátlapra két darab 12 megapixeles, f/2.2-es rekeszértékű kamera került, nagyban hasonlít ez a kialakítás a P9-nél megismertre, ám a Leica támogatását nem kapta meg a készülék. 64 GB-os adattárolót, microSD bővíthetőséget, 4K videofelvételi képességet és hátlapra szerelt ujjlenyomat-olvasót viszont igen, szóval azért nem érdemes rögtön papírzsebkendő után nyúlni.

A Honor 8 Pro fedélzetén az Android 7.0-ra épített EMUI 5.1 teljesít szolgáltatot, ami a rövid teszt során kiderült, hogy igencsak gyorsan és stabilan működik. A 157 x 77,5 x 6,97 milliméteres dimenziókkal rendelkező készülék doboza VR-szemüvegként is funkcionál, a Jaunt VR alkalmazás szolgáltatja a tartalmat. A 4000 mAh-s akkumulátorral ellátott mobil dual SIM-es (hibrid foglalattal), és külföldön 550 euróba kerül, ami adóterhek nélkül átszámolva 170 ezer forintot jelent.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt

1 hozzászólás

Comments are closed.